Öppettider

Måndag-Fredag: 10 - 18

Lördag: 10 - 15

Söndag: 11 - 15

Avvikande öppettider »

Pinewood

Pinewood registrerades som klädesvarumärke 1997 hos PRV efter att dessförinnan ha funnits på marknaden i flertalet år.

Som ägare och grundare av familjeföretaget Pinewood AB vill jag – för dem som önskar läsa – med några rader berätta lite historik runt det svenska varumärket Pinewood.

Historien om Pinewood börjar i början på 90-talet. Försäljningen startade som för de flesta andra varumärken i en mycket liten skala – i detta fall inträngd hemma i mammas källare med oljetanken på ärmlängds avstånd och närmaste granne. Mammas bil fick stå på gården eftersom garaget behövdes som lager. När garaget med årens lopp blev för litet fick denna underbara och förstående människa även se sina tillhörigheter gradvis flyttas från uthuset. Svärmor och svärfar hjälpte till långt in på nätterna med packning på lagret alla gånger det körde ihop sig. Det var det enda möjliga sättet att klara de första ”hundåren” kostnadsmässigt. Ingen kan nog beskylla mig för att jag inte sparade tillräckligt – speciellt inte alla nära och kära som aldrig fick betalt i annat än pussar och kramar.

Kollektionen som idag består av ett brett sortiment friluftskläder med plagg från topp till tå grundlades i starten av den ”oerhört smala produktportföljen” en fodrad kanadaskjorta i fyra färgställningar! Skjortan bär idag det välförtjänta namnet Kanadaskjorta Classic och ingår än idag i kollektionen. Produkten uppskattades av kunder runt om i landet och innebar en nöjd och återkommande kundbas som med tiden efterfrågade nya för dem lämpliga artiklar från oss. Med visdomsorden ”skynda långsamt” tillfördes fler och fler produkter till sortimentet och det har med tidens gång inneburit att denna enda artikel har blivit 100-talet produkter i flera olika färgställningar.

De första åren producerades alla plagg i det då smala sortimentet av en och samma fabrik. För att sedan med årens lopp kunna bredda produktsortimentet och då samtidigt bibehålla en bra kvalitet över hela linjen krävdes samarbete med fabriker som är specialiserad inom just sitt eget tillverkningsområde. Det innebär att skjortor skall tillverkas på fabriker som bara syr skjortor, regnkläder skall tillverkas på fabriker som bara gör regnkläder osv. Detta har inneburit många långa resor mellan olika fabriker i många olika länder världen över. Detta har dessbättre också resulterat i att samarbetet med de sämre fabrikerna har med åren upphört och kvar är endast de bättre. Detta kvalitetstänkande och direktkontakter med fabrikerna har inneburit att Pinewood idag är en leverantör av kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

 

Ett urval av alla varumärken hos Klädhuset

Skechers